Varberg

nu är jag i varberg! har blivit förkyld på köpet!! inte kul =(

har varit och fiskat, jobbat lite och hjälpt anna =)
*
Idag ska jag plugga!! KANSKE ska pierca tungan i morgon, beror på förkylningen!!

påskhelg

var hos mamma igår! vi var ute med hästarna, åt god mat och tog två cider, mums! det var jätte trevligt!

mauri och elina är här hos mig och sover tills i morgon då vi åker till Varberg! ute och far igen :)
*
Vi åker vid 10 till morgonen och framme vid två :)
*
Smell you later

ridit och brändboll =)

idag har jag hoppat stutsmatta med mauri och elina, jätte kul!! spelat massa brändboll med=)
jag och hilmar var ute och red i nästan två timmar med, hur skönt som helst, och nu har jag ridbyxor så det underlättar en hel del =) var sån skön ridtur med bara skritt!

när jag kom hem grillade vi korv med börd och njöt av en cider=) mumma!!

hoppas alla har en skön påsk!

sista dagen

har gjort sista dagen på praktiken idag! var lite lessamt att lämna dom nu efter tre veckor!
fick ett påsk ägg av min handledare, så snällt=)

laila kom hem till mig sen och kollade på det andra rummet som vi ska göra i ordning=) sen kom mamma och hämtade mig så nu är jag hos henne!
avnjöt kvällen med en cider i det sköna vädret, men nu är det allt kallt!!

simba är ute nästan hela tiden, så skönt för han! var ute med han i koppel förut precis som alla dagar=) så modig och tuff han är emot myrorna då :P

underbart =)

praktiken var trevlig idag=) det var 12 barn där ida, så mycket att göra :)

kom hem och pluggade, sen mötte jag Sara på stationen och gick och handlade o litte=) mycket trevligt :)

duchade förut så hör jag bara hur det prasslar och då har jag ju lagt plastpåsar på simbas stol som han alltid sitter på.. stackars liten!

i morgon är det påsklunch på praktikenoch vi ska ha hukle på oss och alla barn är inbjudna dit! får se hur detta slutar:P

snart påsk

i går var jag med ida och telma i lekparken igen:P pluggadd lite och gosade med simba med=) igår känndes det som att klockan var 4 när den var nio så jag kollade klockan sista gången 11 och sen "fick" jag inte kolla igen! så vet inte när jag somnade.. kan ju säga att det var jobbigt att ta mig upp i morse.. simba höll på som bara den inatt! han SKULLE under mitt täcke, men jag vet vart det slutar, han biter mig i fötterna så jag bråkade ett tag med honom.. sen ställde han sig i mitt ansikte för att gosa fem på morgonen, men det ville inte jag(konstigt tyckte han) så han fortsatte terra mig fram tills jag gick upp :S

idag var det en underbar dag på förskolan! vi var ute i två timmar i det fina vädret! gjorde även lite påskpyssel med barnen=) ett av de blyga barnen var med mig idag, känndes bra att han inte är rädd för mig mera! det var så varmt så jag gick i tights o tunika ute! äntligen är våren kommen på riktigt!! kollat på mamma byter bo och en unge i minuten och sen 2 ½ men =) konstigt att det står att en unge i minuten började minuter i 8 :S

<3 på torsdag åker jag till mamma för att fira påsk <3

marknad

mauri och jag vaknade i natt för att det var så varmt i rummet så jag öppnade dörren. jag moblerade om i natt med. mauri frågade vad jag gjorde och jag svarade bara ingenting.. ränsade även kattlådan och tog tvätten mitt i natten.. hmm. inte ofta man tvättar på natten inte:P

vid 10 gick vi med ida, calle och telma till marknaden, köpte strumpor och åkte karusell=) sen gick vi hem till mig och käkade glass, sen lekparken och sen hem till mor!
där red jag och hilmar.. jag red barbacka på atla i tights så jag var nära att trilla av för jag gled så.. på vägen tillbaka skulle hon ut på åkern :S jag vägrade att tillåta det så hon var på väg att skena med mig, men jag stannade henne och sen hoppade jag av så jag fortfarande hade övertaget, för en sån stor häst ska man vara glad om man kan få stopp på! jag ledde henne hem sen, gick bara bra=) nyss hemkommen från mamma! ska gosa med simba och kolla på körslaget och sen sova! ska sova till 11 imorgon, om jag kan!

mauri på besök

Idag hade jag praktik, det var 4 barn där.. gjorde mina sista observationer så nu är en del av uppgiften klar=) slutade halv 2 för det var fredag, inte illa :D
då gick jag hem och gosade med simba! vid 3 ringde ida så jag gick dit och ut i lekparken med henne och telma =) vid 5 mötte vi upp mauri på ica och gjorde hemmabakad pizza hos ida=) mums!! vid 8 var vi hemma igen =) nu sitter vi med godis, mauri med saft och jag citronvatten och chips=) i morgon blir det marknad!

när vi var på lekparken skulle jag byta sida på gungbrädan, asså på andra sidan av handtaget och ida sa att jag inte fick släppa så hon åkte ner i marken(den var hög, vi nådde inte ner med benen..) när jag var halvägs över ramlade jag av i slow motion men jag höll mig kvar! måste sett gör kul ut!! vi skrattade så vi grät:P

nu ska vi äta mera och mysa! have a nice helg =)

tvätt

har tvättat idag, luktar sköljmedel i hela lägenheten nu! frächt!

var iväg en sväng med ida och thelma till lekplatsen, annars har jag pluggat och myst med simba!

hoppas färjestad vinner ikväll! ser så ut, men allt kan vända.. hoppas hoppas!

praktik i morgon med! sen vet jag inte vad jag ska göra.. är festsugen som bara den, men mauri fråga om han fick komma och sova tills på lördag och sen gå på marknaden med mig och bella.. har inte bestämt mig än :S kanske dags och göra det! lillebror/hitta festfolk? hmm.. only time will tell!
*
Datorn kopplade inte upp sig på inernet förus så jag stängde av den och det var 21 uppdateringar att göra :S varför inte ta en i taget? men nej då alla på samma gång, suck!
*
Nu ska jag kolla på sista perioden, ringa mamma och sen lägga mig! natti natti

oj oj oj

kom på nu att jag inte har bloggat på några dagar.. Vet att första bloggfria kvällen var ett tvång ifrån mig för att inte bli fäst vid något.. konstig tanke men jag vill inte vara beroende så där ser ni, inte fast :P praktiken går bra, blir mer och mer inne i verksamheten och det är kul =) nu pep tvättmaskinen så nu får jag ta den, har en tvättdag idag, uch! men ska kanske till ida och telmis sen=)
of to the tvättmaskin i go!

skogen

idag på Vfu:n var vi ute med barnen i skogen =) ena läraren gick en liten bit in i skogen och gömde påskägg som barnen sen skulle leta efter=) vi hade det trevligt! fick gå hem lite tidigare idag då vi var 3 pedagoger på 4 barn! satte mig då och började plugga. har kommit på min fråga: hur gör pedagogerna för att utveckla barn inom mattematik! :D ska bli roligt att forska omkring =) samma fråga kommer jag att arbeta med när det gäller kurslitteratur delen =) kommer bli såå bra så!
gjorde potatiskroketter och korv, mumma =)

Våren är här nu! hade sånna vårkänslor och ville städa när jag kom hem, men nej då, fortfarande ont i ryggen =( tror det är en sträckning eller något.. hade problem att få på barnen kläder och skor idag, men jag höll ut! Simba var såå gosig när jag kom hem! nu vill han bara sova och busa i hallen. just nu sitter han i fönstret :)

kollat på mamma byter bo, gud vilket liv hon hade! skulle jag inte tacka nej till ;P glamour dagen till ända!
*
Min kanal 4 har konstigt ljud, låter lite som robbotar:P

skenande hästar!

Lång men läsvärd text:
idag kom geir och ylva med familj ut till mamma. först red hanna på svarten, jag på ari och hilmar på atla. vi red till brevlådorna och tillbaka för atla orkade inte mera. vi släppte in atla i hagen så jag och hanna fortsatte och rida. Atla stod kvar i hagen och ropade och ari svarade.. vi galopperade med egen vilja en bit sen vände vi hemåt. När vi var vid brevlådorna (ca 1 km hemifrån bröt helvetet ut! Ari hörde Atla!
Ari ville börja trava för att hanna red framför mig, men jag höll in han och försökte få han i skritt, men det hade motsatt inverkan! när han kom förbi hanna satte han av i fyrsprång! jävlar vad det gick undan! det hjälpte inte om jag sågade, vinglade eller försöka snurra, inget funkade, för varje försök gick det fortare och fortare! såå fort har jag ALDRIG ridit!! när vi var halvvägs ser jag Isac på moppen och tänker: han kommer bli översprungen! jag skriker (vad jag tror) flytta på dig, men jag hade tydligen bara skrikit åt honom, jag kunde nog inte forma ord så arg jag var. Ari blev rädd för moppen och sprang då ännu snabbare! tror jag kunde kyst marken i svängarna! jag tänkt att jag skulle hoppa av (i den farten??) men bestämde mig för att sitta kvar så Ari inte skulle vinna(smart!!)! när vi nästan var framme såg jag mig framför mig hur han springer igenom staketet in i hagen med mig på!! men nej då, då kommer Svarten och ställer sig framför han i sista sekund så han måste tvärstanna. Svarten hade då ingen ryttare kvar... Hanna hade ramlat av vid moppen så Isac tog med henne hem! Såg att hilmar skulle köra med bilen, tänk om han hade kört halv minut tidigare?? då hade det inte varit roligt och mött han på vägen med 2 skenande hästar..  jag kommer inte ihåg resten så detta har jag fått berättat för mig då jag var i chock och full av ilska: När jag kom fram skrek jag till hilmar: Hitta hanna! jag hoppade av Ari och tog tag i Svarten också. Jag sa till Geir att hålla svarten sen, jag höll aris tyglar i högerhanden och sadlade av med vänserhanden (brukar inte orka med båda händerna???)tog in han i hagen (vem höll staketet??) och tränsade av. någon stans där i mellan hade jag fått honom till att stå blixt stilla genom mina skrik! jag hade inte tillåtit honom att flytta huvudet när jag sadla och trensa av??? hmm.. väl i hagen var jag så arg att jag skakade! jag "skrämde" homon så han sprang in i hagen! någon stans i gröten hade mamma frågat vem av dem som hade börjat, och jag skrek till svar: "VEM FAAN TROR DU???" ..
sen satte jag mig och lugnade mig med en cigg och såg att hanna (som tur var)var okej! svarten hade hängt efter när Ari sprang.. sen åt vi mat och jag såg hur skamsen han var ute i hagen så vi gick ut till dom. han var såå skamsen!! men jag pratade med honom, gav honom morot och pussade på honom för att visa att allt är okej nu! har så dåligt samvete pga hans förflutna.. men som mamma sa: "man måste sätta gränser också". så nu sitter jag hemma i åmål med en skadad rygg. i ett av försöken att stoppa honom hörde jag bara knak i ryggen.. så den mår inte så bra nu.. Så resten av vägen fick jag så upp i sadeln i den farten, inte skönt!! men men bara för det är det inte slut, kanske på dem i helgen igen!! det som förvånar mig mest är mitt temperament och min styrka jag hade.. omvandlade jag ilskan till styrka tro?? kanske alltid ska vara ilsken:P nog om detta nu, alla lever och det är det viktigase! =)

i morgon är det praktik som gäller igen =) skogspromenad.. hoppas ryggen och benen är okej då:P

ridit=)

idag har jag och hilmut varit ute och ridit=) jag red på svarten och han på ari en bra bit=) sen när vi kom hem ställde vi in hästarna och tog ut bjässen atla! hon är nog som mig i manken. fick stå på bärget och med 2 bildäck för att nå upp till ryggen. red ju barbacka såklart=) ville ha henne i höjd med min ben eftersom hon inte är van vid ryttare, så inte så snällt att hoppas på henne då! kommer ha ont i benen i morgon! hon är som en tunna, känndes som jag satt i spagat(eller splitt eller vad det nu heter)!! men hon var jätte god! hellre att jag sitter på ryggen än går brevid henne med de hovarna hon har!

i morgon ska vi rida igen=) ska nog prova på ari och sen atla=) sen på eftermiddagen ska jag hem!

har min data på samma skrivbord som mammas så hilmar tycker det känns som man sitter på ett cafe, han tar handen framför datorn hela tiden och stör :P SUCK!! ;P
malin är kär <3

hemma hos madre

hade praktik idag=) lite synd att jag inte kan skriva mera om den pga sekretess, ska höra mig för hur stark den är..

nu är jag hos mamma igen=) simba är såklart med =) han höll mig vaken inatt med! hade klättrat upp i gardinen och inte tagit sig ner.. suck. sen spydde han under sängen så jag fick ställa mig och moblera om =( plus att han bet mig i tårna hela natten! jaja vi räknade ut att han är 9 kattår, så vad ska man säga...


nu ska jag och mauri lägga oss och kolla på toy story 2! såå bra :D och på VHS dessutom :O kullt kan man säga(nej jag har inte stavat fel eller kanske påd et ordet, men jag menar asså coolt gammalt eller något!! haha)
*
Snaildas bäbisar är ju sååå söta!!!
Ha en bra helg allihopa!

praktik

idag hade jag praktik igen, idag var den segaste dagen hittills! sekunderna bara tickade fram =( sen vid 5 tiden ringde ida och har umgåtts med henne tills nu ungefär! vart iväg i tösse med :)
*
Har nog åkt på benhinneinflammation igen =( gör svin ont!!
*
Simba höll mig vaken inatt med, suck!

chattar med en gammal vän, en som aldrig kommer att försvinna från mitt hjärta, hur djupa skåror som än bildas! finns så många goda minnen! blev så glad när hon tog upp kontakten igen! trodde det var slut för jag ville inte vara den som pussla ihop allt denna gången också! min vän sen många år tillbaka som alltid finns där inom mig! vad alla än säger kommer jag inte bry mig för hur det än är och blir kommer hon alltid vara min bästis <3<3 hoppas det inte kommer att brytas igen! saknar dig såå mycket <3

äntligen!!

har fått reda på tentaresultatet idag! och jag ä bara så grym för jag klarade den!! 10 points to me!! såå skönt!!
*
Våren är påväg =)


skön dag!

igår var som sagt första praktikdagen igen =) den gick sådär, mest att lära känna barnen igen! såå sjukt att man kan glömma namn så lätt! det finns speciella barn kan man ju säga!

idag var det bättre=) och kul att se deras utveckling!! kom hem vid 3 iden, kollade på film sen ringde ida och frågade om jag ville med och handla så det gjorde jag, var ju soprent i kylskopet!! aldrig haft så lite tror jag! sen gick vi och satte oss på en bänk och åt första glassen för denna våren, daim, mums! sen gick vi hem till henne och käkade kyckling och ris, sen en promenad till cementplattan :) sen bar det av till vårdcentralen och precis hemkommen därifrån! så synd om simba som varit ensam nästan hela dagen! han har tuggat sönder en leksak så det var stoppning över hela rummet!! men men bara att plocka upp =)
skrev över mig på balderkliniken idag med, har hört att dom är bättre!även om jag ogillar läkare..
*
I morgon blir det praktik igen! wooow!

skidresan och hemma i åmål igen

Nu är jag hemma efter en skidresa i hemsedal! det var jätte kul att åka skidor, men det blev ju många timmar i bilen... Höjdpungterna är nog när vi åkte från toppen och ner, och after ski :D Dom som var med i hemsedal var: pappa, anna, jag, sandra, kevin, ronja och nellie. En till familj: Johanna och gabriel med barnen melvin, noel och tim. Den tredje familjen var Helena och johan med den 13 månaders bäbisen svea!
på fredagen passade jag syskonen och svea så att de andra vuxna kunde gå på afterski. dom började vid 4 och var hemma vid halv 9 så det var ingen fara=) på lördagen var det min tur och johanna, anna, helena och anki följde med mig =) på första afterski i skii stua spelade bandet nyfiken gul (jätte bra och snygga!!1 :D:D:D ) dem spelade fram tills sju tiden kanske :P sen gick vi vidare till den andra afterskin som höll på till 8,9 någon gång. när vi gick mellan dessa afterski var det nerförsbacke, så vi satte oss på rumpan och åkte, var nere på nolltid =) efter att afterski var slut ville vi fortsätta, så vi tog taxi in till hemsedal cafe och festa loss =) det var tre killar med i sällskapet då med :) anna och anki åkte hem tidigare än oss. vi gick hem, lännde att jag verkligen behövde gå. Matrin som en av killarna hette tog tag i min hand och sprang famåt så jag sprang efter en bit, sen gick vi och pratade om allt möjligt, hur trevligt som helst!! sen blev det mörkt och han ville ta snabbisar överallt :S gick inte så långt kan jag ju säga!! sen på söndagen åkte vi hem till varberg.
Jag har haft en jätte trevlig vecka med pappas familj! kommer inte glömma den på ett tag!!

Är hemma i åmål igen med simba <3<3 såå jag har saknat honom, men han vill inte gosa med mig så mycket =( kanske jag som överdriver lite med :P
*
Hjert har inte kopplat av internettet som jag sa till han så nu är det skit segt.. tack för den!!
*
I morgon ska jag på praktik :) ska bli kul att träffa barnen igen även om dem inte kommer ihåg mig :P Är jätte hungrig men har nästan inget hemma =( får köpa mat i morgon!
Nu har jag kollat på "mamma byter bo" och snart ska jag kolla på "en unge i minuten". harregud vilken städnoja hon hade!!! skulle aldrig orka med en sambo som har sån noja och inte heller så slappt som den andra familjen..

nu ska jag och simba snart sova! ska ringa kvälls samtalet till mamma bara =)

RSS 2.0